Information om flyveforbud til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest

Sidst opdateret 01/03/2021
Information om flyveforbud til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest.

Om flyveforbuddet

Sidst opdateret 30/03/2021
Transportministeren har indført forbud mod flyvninger med passagerer, der ikke kan fremvise negativ COVID-19 test taget indenfor 24 timer inden passagerne går ombord på flyet. Børn til og med 12 år er undtaget.

Forbuddet omfatter flyvninger til Danmark fra hele verden, bortset fra indenrigsflyvninger og flyvninger fra Grønland og Færøerne. Forbuddet omfatter ikke flyvninger fra andre lande til Grønland og Færøerne.  

Andre flyvninger, herunder fragtflyvninger og andre særlige flyvninger, er ikke omfattet af kravet. Personale på fly (både aktiv crew og dead heading crew) er ligeledes ikke omfattet.

Forbuddet omfatter ikke transport af passagerer, der kan fremvise dokumentation for et positivt COVID-19 testresultat, som er mindst 14 dage og højest tolv uger gammelt. Sundhedsmyndighederne vurderer, at passageren i denne situation ikke længere antages at være smitsom, og det positive testresultat tilskrives inaktivt virus RNA.

For en sammenhængende rejse gældende følgende regler: Hvis passageren rejser til Danmark på en sammenhængende rejse via mellemlandinger i en eller flere lufthavne, kan testen tages op til 24 timer inden boarding i den første lufthavn. Testen skal først fremvises i forbindelse med den sidste flyvning med destination i Danmark. Flyselskabet, der beflyver den sidste flyvning, skal bede passageren fremvise dokumentation for at testen blev taget indenfor 24 timer af boarding på den første del af rejsen. Denne dokumentation kan være i form af et boardingkort eller anden bevis der viser tidspunktet for påbegyndelsen af den sammenhængende rejse. Som et alternativ hertil kan passageren tage en test undervejs på den sammenhængende rejse, dog forud for flyvningen med destination i Danmark.

Forbuddet gælder fra den 9. januar 2021 kl. 17.00 til og med den 20. april 2021.

Bekendtgørelse

BEK nr. 264 af 24/02/2021

Bekendtgørelse om forbud mod at lande med passagerer uden negativ COVID 19-test

Gældende fra

01/03/2021

Bekendtgørelse

BEK nr. 542 af 26/03/2021

Bekendtgørelse om forbud mod at lande med passagerer uden negativ COVID-19-test

Gældende fra

06/04/2021